Među 100 vodećih na Job Fair-u

Veliki interes studenata za stručnu praksu u HELB-u

S ciljem predstavljanja studentima elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, HELB je sudjelovao na sajmu poslova Job Fair, u društvu 115 domaćih i inozemnih tehnoloških poduzeća.

Najveće oduševljenje izazvali su studentski radovi koje su na HELB-ovom štandu predstavljali sami studenti koji su ih izradili za vrijeme prakse u HELB-u. Projekt koji su razvili je u području primjene tehnologije proširene stvarnosti (augmented reality) za vizualizaciju podataka sustava nadzora i upravljanja transformatorskih stanica.

Štand je bio je kontinuirano posjećen oba dana sajma, a studenti su izrazili veliki interes i iznenađenje činjenicom da postoji privatna hrvatska kompanija uspješna u području elektroenergetike.

,,Stigli su brojni upiti za stručnu praksu, što je dobar put da se studenti i mi međusobno upoznamo i otvorimo mogućnost zapošljavanja nakon prakse, odnosno diplome. Odmah poslije sajma je stigla i prva molba za konkretno zaposlenje'', rekla je Marina Jakus, voditeljica sektora ljudskih potencijala u HELB-u.

Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Job Fair studentima omogućava da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, te ih potiče na razmišljanje o razvoju znanja i vještina te budućoj karijeri u Hrvatskoj.